Je voelt je beter

Werkwijze

Wij homeopaten bekijken en behandelen niet alleen de hoofdklacht (reden waarvoor iemand komt), maar daarnaast de gehele mens. Dit valt moeilijk uit te leggen in enkele woorden, maar we nemen een persoon met eczeem in de knieholten als voorbeeld. Regulier ziet met dit als een lokaal probleem van de huid en behandelt men dit ook lokaal. De persoon krijgt een zalfje mee om op het eczeem te smeren.

De homeopaat daarentegen gaat op zoek naar de onbalans in de persoon (reden waarom deze last krijgt van eczeem in de knieholtes) en behandelt deze met een inwendig middel. Hierdoor neemt het zelfgenezend vermogen (afweer) van het lichaam toe en als reaktie verdwijnt het eczeem.

Zelfherstel

Homeopathie traint je lichaam door het lichaam herhaaldelijk te confronteren met een "kunstmatige ziekte". Dit klinkt misschien wat vreemd, maar we herkennen allemaal dat het doorlopen van een ziekte weerstand opbouwend werkt. 

De arts Hahnemann ontdekte 200 jaar geleden al dat een zwakkere ziekte blijvend door een sterkere wordt uitgedoofd wanneer deze - hoewel verschillend van aard - in haar symptomen/klachten er zeer op lijkt. Hiervan kon hij in zijn tijd legio voorbeelden aanhalen.

Zijn levensdoel werd het antwoord te vinden op de grote vraag "Hoe kan ik een kunstmatige ziekte creëren waarvan de zieke niet zieker wordt, maar de oorsponkelijke ziekte wel wordt gedoofd?" Het antwoord werd de homeopathie.

Een homeopatisch middel bootst de klacht van een ziekte zo exact mogelijk na en dooft deze. Doordat het middel snel is uitgewerkt, merkt u hier doorgaans niets van en verdwijnt de klacht.

De kunst voor de homeopaat is dus om een middel te vinden dat in zijn uiting - in pure vorm - de klachten geeft waarvoor u als klant een oplossing wenst.

Hoe korter een klacht bestaat, hoe sneller herstel volgt. Indien u meer informatie wenst verwijs ik graag naar de documentaire BF.

Het consult

Het eerste consult duurt gemiddeld anderhalf uur*. Het is vooral belangrijk inzicht te krijgen in:

  1. uw klacht; graag hoor ik zo gedetailleerd mogelijk hoe uw klacht zich uit
  2. wat voor type persoon u bent en welke ziekten u in het verleden hebt gehad
  3. wat u heeft meegemaakt in uw leven en een diepe indruk hebben achtergelaten(overlijdens dierbaren, ontslagen, spanningen...)
  4. welke medicijnen u gebruikt, en
  5. welke ziekten er zijn binnen de familie (erfelijkheid)

Op al deze verschillende gebieden kan ik gericht met verschillende middelen voorschrijven. Om de passende homeopathische middelen te vinden, moet ik de verkregen informatie vervolgens uitgebreid bestuderen. Elk mens en elk verhaal zijn immers uniek! Uiteindelijk kies ik de middelen volgens de en stuur die vervolgens naar u op met een advies voor inname.

Het eerste resultaat van de behandeling mag vaak binnen enkele dagen soms enkele weken worden verwacht. Dit is afhankelijk van de problematiek die er speelt. Een vervolgconsult vindt doorgaans 8 weken na het eerste consult plaats, waarbij ik tussentijds gratis telefonisch bereikbaar ben voor vragen en - indien nodig - het bijstellen van de medicatie.

* dit is in te korten door thuis informatie te noteren (bij consulten met kinderen is dit zeker te adviseren.